Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kong Steves selvlysende hip hop bibel


Beskrivelse


Steve elsker hip hop, og selvom der ikke er nogen i hans klasse der forstår ham, er han sikker på, at han en dag bliver Kongen af Rap. Undervejs giver han gerne gode råd om hip hop fra sig, til alle der gider høre.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 8. jan. 2010

Vil egne sig godt til hip hop-fans af hankøn fra ca. 12 år og op til slutningen af ungdomsgruppen.

Det er forfatterens første bog på dansk, men han har illustreret et utal af lette bøger i Alineas Bogslottet-serie. Det er en ungdomsbog om en ung fyr på 14, der stædigt insisterer på at være sig selv, i stedet for at følge flokkens luner - hvilket godt kan være noget af en bedrift i den alder. Men Steve elsker hip hop og har sat sig for at blive den bedste rapper nogensinde - eller i hvert fald i Sverige. Der er ingen i hans klasse der forstår ham. Indtil den dag de får en ny dreng i klassen. Han forstår sig også på hip hop og sammen starter de et band. Udover hovedhistorien er der mange eksempler på Steves tekster, og der er desuden en række kapitler med "Steves hip hop-skole" undervejs. Sproget er let at læse og flyder godt. Det er et rigtigt godt bud på en ungdomsbog for drenge, for selvom det er en kærlighedshistorie, ender det med at det er kærligheden til musikken der står i centrum. Tilbage står en både poetisk og opløftende fortælling - krydret med mange håndtegn og fede rim.

Målgruppen vil måske også kunne lide serien Snebrødre af Johan Unenge, der også omhandler, det at være anderledes end sine omgivelser og ikke mindst Chappers hip hop manual kan anbefales.

En rigtigt god ungdomsbog og samtidig en lille manual i at starte op med at rappe. Det er bestemt en bog, man godt kan anbefale de spirende hip hop'pere derude.


Berlingske tidende

d. 19. mar. 2010

af

af

Mai Misfeldt

d. 19. mar. 2010


Jyllands-posten

d. 22. jan. 2010

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 22. jan. 2010


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 2 (2010)

af

af

Maria Eriksen Britt

Årg. 63, nr. 2 (2010)