Bøger / skønlitteratur / digte

Konkretiseringer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Digte med et konkretpoetisk udtryk om hverdagssituationer, samtidskritik og eksistentielle spørgsmål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 7. sep. 2016

Syret digtsamling med alvorligt sjove, konkretpoetiske sprogtegninger. Til alle som trænger til en seriøs sprogvask.

Digtsamling bestående af konkretdigte, som digter og kunstner, claus ejner, over en 6 måneders periode viste på Facebook og Instagram. Konkretpoesi er kendetegnet ved en udforskning af sprogets materielle, konkrete dimension. Nogle af digtene er skrevet, så de danner visuelle figurer, som fx i digtet om en hund og dens ejers rute gennem en by, hvor teksten danner en grafisk rute (og en hundelort). Tematisk kredses om hverdagssituationer, samtidskritik og eksistentielle spørgsmål.

Digtene er opfindsomme og anarkistiske og på en og samme tid morsomme og alvorlige. Et digt, inspireret af den tyske dadaist Claus Bremer, forestiller en sort firkant, som er alfabetets bogstaver sat sammen til én figur; det samlede alfabet er sort snak og meningsløshed, synes det at sige. Et andet digt har et romantisk Caspar David Friedrich billede, hvor den storslåede natur, som vandreren beskuer, er byttet ud med ordene: ingenting ingenting ingenting.

For flere konkretpoetiske, danske værker henvises til pioneren og nu afdøde Vagn Steen, Digte?, Lars Bukdahls Go-go! og Kamilla Jørgensens (indtil videre) udenomsboglige udgivelser, se http://ensumaffakta.blogspot.dk/-digteGo-go!For flere konkretpoetiske, danske værker henvises til pioneren og nu afdøde Vagn Steen, Digte?, Lars Bukdahls og Kamilla Jørgensens (indtil videre) udenomsboglige udgivelser, se http://ensumaffakta.blogspot.dk/.