Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krakens gab


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Det er juletid og Espen og Eva får sælsomme beskeder om at Nissedræberen er løs, og at kun de to kan redde byens nisser fra den visse undergang.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2013

af

af

Lars Larsen

d. 29. okt. 2013

Sidste bind i trilogien Alfetegnet. Spændende fantasy om nisser og alfer for de 10-14-årige.

Sidste del af trilogien om Espen og Eva, Nissen Nils og den magiske nøgle Ædelåbne, der giver fuld adgang til underverdenen, befolket af bjergfolk, nisser og alfer. Efter de to første bøger, Bjerget vågner, og Nissedræberen, er forventningerne høje, og de bliver igen indfriet. Det er blevet sommer, og historien i den 348 sider lange roman er henlagt til en klassetur med den gode skude Venilia. Skibsnissen Raddik, genfærdet af den skumle kaptajn Bligstad er med om bord, havalferne følger skibet i skikkelse af hvide skarver, og langt ude i havet er det enorme havuhyre Kraken vækket til live og klar til at sætte gang i sine mørke kaoskræfter. Espen, Eva og resten af klassen bliver viklet ind i en kamp på liv og død. Det er spændende miljøfantasy om global opvarmning, ansvar og underverden. Forfatteren skriver fortsat i sin lidt knappe og skematiske stil med gode stemningskildringer, hvor der også indflettes et kærlighedsdilemma. Teksten er sat i en stor og læsevenlig typografi, og Tatiana Goldbergs illustrationer understøtter stemningen.

Lige så spændende som de forrige bind, Bjerget vågner (2012/23), og Nissedræberen (2012/49). Bringer folketroen om bjergfolk, nisser og alfer ind i nutiden og knytter an til miljøtrusler og global opvarmning.

Spændende miljøfantasy om bjergfolk nisser og alfer til lands og til vands, miljøtrusler og global opvarmning.


Weekendavisen

d. 31. jan. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 31. jan. 2014