Bøger / faglitteratur / idebøger

Kreativ med knapper


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 3. okt. 2013

Ny inspiration til de nørkleglade, der gerne vil sætte personligt præg og pynt på tøj og ting. Ikke en begynderbog, men flere modeller er alligevel tilpas enkle til at lidt større børn også kan deltage.

Den svenske forfatters 6. bog på dansk vil tiltale mange lånere med interesse for forskelligt husflid, inkl. opskrift på knapformede småkager. Der er forslag til at bruge knapper på beklædningstilbehør som hårspænder, smykker, huer og håndledsvarmere. Dernæst fine puder, servietringe, tændstikæsker og andet interiør. Desuden mere enkle forslag til knapdekoration på rammer, gaveindpakning, lampeskærme og meget andet. Anvisning på stofbetrukne og hæklede knapper afslutter bogen. Basisteknikker forudsættes kendt, men i øvrigt er arbejdsgange ret nøje beskrevet. Sprogtonen er hyggeligt animerende, og man mærker forfatterens glæde ved de fine knapper og de mange anvendelsesmuligheder.

Vi har ikke andre bøger udelukkende om knappers mange dekorative anvendelsesmuligheder. Der er et frisk, skandinavisk præg i farve- og materialevalg, og kun delvist i stil med det, forfatteren viste i Tilbehør - prikken over i'et, 2006. Lignende forslag kan findes spredt i bøger og magasiner, og nogle af A. Krauses spiralrygshæfter omhandler tilsvarende teknikker.

Hyggelige håndarbejder og syslerier, der sætter liv i den gamle samling af knapper på mange forskellige måder. Bogen henvender sig til voksne med fingersnilde og en vis øvelse, men begyndere, også børn, kan også være med på nogle af modellerne.