Bøger / faglitteratur

Kreativitetens psykologi : hvad du som kreativ bør vide om dig selv og din psyke


Beskrivelse


Om hvordan man kan brug psykologien til at forbedre sine kreative evner og håndtere dem konstruktivt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2009

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 8. dec. 2009

Her er en bog, der forsøger at indkredse begrebet kreativitet som menneskelig egenskab. Den er til brug for mennesker, der arbejder med deres kreativitet professionelt og på anden måde. Kreativiteten er her forstået meget bredt.

T.M. er cand.mag. i litteraturvidenskab og kulturformidling og cand.psyk. fra K.U. I bogen undersøger hun hvad kreativitet er, og hvordan den udvikles i et menneskes psyke. I den forbindelse har hun et helt kapitel helliget en psykoanalytisk forklaring på kreativitet hvilende på Freud. Ellers er det, skønt arbejdet bygger på videnskabelige undersøgelser, en praktisk brugsbog. Hvordan forløber den kreative proces, og herunder hvad kan der gå galt? Hvordan kommunikerer man omkring sin kreativitet? Hvordan samarbejder man på kreative projekter? Hvad gør man, når man blokerer? Hvad med kærlighed og kreativitet? Hvert kapitel opsummerer og giver fif til det netop gennemgåede. Den umiddelbare forståelse hjælpes godt på vej af cases, hvor man i to lange forløb læser brudstykker af Adams og af Emilies historier. Glimrende noteapparat.

Blandt mange bøger på dansk om kreativitet adskiller denne sig ved sin eksakte psykologiske vinkel på den skabende proces og mindre i.f.m. læring.

Dejligt med en seriøs fremstilling af egenskaben kreativitet på så mange planer.


Husflid

Årg. 129, nr. 6 (2009)

af

af

Bente Skov Machholm

Årg. 129, nr. 6 (2009)