Til tidligere og kommende udstationerede, pårørende/berøringsflader plus militærinteresserede.
Bogen indledes med en ramme om fx forskellen på krigen i Afghanistan, landets historie og andre krige med dansk militær. Her fortælles om militærpsykologi, islam, soldaternes rolle i konflikterne, traumer og deres art og udbredelse. Bogen bygger udover ramme- og emnetekster med forklarende baggrundsstof næsten udelukkende på interviewformen med soldater, officerer og pårørende også til de dræbte soldater. Oplevelserne går mest på kampene og reaktionerne herpå frem for opgaverne i det ret fredelige bagland. Interviewformen er som i forfatterens tidligere bøger meget velfungerende. Vi hører om angst og begejstring under kampene, om ansvarets tyngde hos befalingsmændene, forliste parforhold, knugende stemning, usikkerhed og pres, når hjemmet melder fra, lettelsen, når det går godt og lammelsen, når en kammerat mister livet. Tankevækkende er, at det langt oftere er presset hjemmefra end ved fronten, der får nogle soldater til at bryde sammen. Bogen er velskrevet og letlæst og kommer rigtigt godt rundt om emnets mange facetter.
Om emnet fx dagbogen Soldat i Afghanistan. Af forfatteren også bl.a. Taget af tyskerne. Derudover er planlagt en efterfølger om danske soldater i Irak og på Balkan.
En fortrinlig læseværdig og tankevækkende bog, der med vellykket anvendelse af interviewformen, formår at komme ind bag virkelig mange aspekter blandt soldater og pårørende i Afghanistan-krigen.