Bøger / faglitteratur / biografier

Soldaten - i krig og kærlighed


Beskrivelse


På baggrund af interviews, breve og dagbøger skildres den 22-årige Jacob Christensen (f. 1987) udstationering som soldat i krigen i Afghanistan.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. sep. 2011

Relativt mange læsere til bøger om livet som udstationeret dansk soldat i krig i Afghanistan. Ikke mindst en i bibliotekssammenhæng desværre så sjælden målgruppe som yngre danske mænd, der spejler deres identitet i de jævnaldrende udsendte soldaters liv.

Jacob Christensen, hovedperson i denne biografi om livet som kampsoldat i Afghanistan, er blot 22 år, da han i 2009 kommer til Helmand-provinsen. Rikke Hyldgaard (f. 1972), der er journalist, skriver bl.a. på baggrund af mere end 20 interviews med JC, hvad hun betegner som primært Jacobs historie. Men det er naturligvis også en historie, alle udsendte kampsoldater kan spejle sig i. Og det er bestemt en nærværende og skræmmende hudløs beskrivelse af hverdagen og krigens absurditet, læseren møder. Forfatteren har haft adgang til den unge soldats dagbøger, breve og de private fotos, som sammen med andre fotos, bryder den velskrevne tekst. "Der vil også komme døde og sårede på dette hold" konstaterer en oberst tørt nøgternt under et møde med soldaterne og deres familier på det hold, som Jacob skal være del af. Biografien er i 4 kronologiske dele med overskrifterne. "Opbrud", "Kamp", "Opgør" og "Sweet Home Alabama". Og omsider kan Jacob på et foto atter favne familien, erfaringer rigere på godt og ondt.

Sammenlignelig er fx Med støvlerne på : i krig i Irak og Afghanistan af Sjøgren og Soldat i Afghanistan : en hverdag ved frontlinjen af Kattrup Lassen.

Helt sikkert læsere i bibliotekssammenhæng.


Jyllands-posten

d. 30. nov. 2011

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 30. nov. 2011


Weekendavisen

d. 30. sep. 2011

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 30. sep. 2011


Information

d. 14. okt. 2011

af

af

Charlotte Aagaard

d. 14. okt. 2011