Bøger / skønlitteratur / roman

Krystalnat


Beskrivelse


Hannibal elsker den kunst, som er forbudt i nazisternes Tyskland. Han tager til sin farbrors gård og møder pigen Sara. Sammen flygter de til Danmark, men det går galt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2012

af

af

Stine Grabas

d. 17. jan. 2012

Letlæselig bog for unge og voksne med interesse for 2. verdenskrig. Bogen har et lixtal på 29, så den kræver lidt af sin læser, men ellers har den bred anvendelighed indenfor målgruppen.

Hannibal vokser op i Berlin og interesser sig for kunst, men det falder ikke i god jord at være ven med en jøde og male kunst, som ikke er godkendt af nazisterne. Han tager til sin farbrors gård på et falsk pas og her møder han pigen Sara, som oplevede kvinde-lejrene. De flygter sammen til Danmark, men bliver sendt tilbage til Tyskland og sendt i kz-lejr i 6 år. Indsigtsfuld bog i hvad det ville sige at være tysker under 2. verdenskrig og flygtning. Bogen er gennemgående spændende og hører til i serien Læselyst, hvor titlerne også findes indtalt på cd.

Der udkommer mange gode letlæsningsbøger for tiden. Starter man i serien Læselyst er der masser at komme efter. Fx Mord efter mord, 2011, af Erling Bugge.

Godt fortalt letlæsningsbog om det at gå imod strømmen i 1940'ernes Tyskland. Egner sig til de fleste læsere.