Bøger / skønlitteratur / roman

Døden i Visby


Beskrivelse


Den unge og rige købmandssøn, Magnus venter på sin forlovede Maria. De mødes og forelsker sig, men den danske kong Valdemar har erobret Skåne og i kampen om indtagelsen af Visby bliver Maria bortført. Hun må gennemgå mange dramatiske oplevelser og ender på et hjem for spedalske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 25. maj 2010

I letlæsningsserien Læselyst udkommer endnu et bind for for unge og voksne, der er læsere over begynderniveau.

Fortællingen foregår i midten af 1300-tallet og begynder i Visby på Gotland, hvor den unge og rige købmandssøn Magnus venter på sin forlovede Maria. Hun kommer sejlende til øen, og de to unge, der aldrig har set hinanden, mødes og forelsker sig straks i hinanden. Men den danske kong Valdemar har erobret Skåne og i kampen om indtagelsen af Visby bliver Maria bortført. Hun bliver sejlet til Danmark, må gennemgå mange dramatiske oplevelser og ender på et hjem for spedalske. Gennem forskellige forviklinger og under helt andre omstændigheder møder hun Magnus igen. Gode muligheder for at følge med i handlingen, fordi der er få hovedpersoner og hvert kapitel indledes med en kort oversigt over handlingen i næste afsnit.

Forfatteren har skrevet flere letlæsningsbøger i denne serie. Han har skrevet en del fagbøger og historiske romaner for unge med indhold fra danmarkshistorien. Denne romans handling er inspireret af en af hans tidligere romaner for unge Spedalsk, fra 2005.

En underholdende og spændende handling med to unge sympatiske hovedpersoner. Den historiske letlæsningsroman giver trods den korte form et godt indblik i de barske livsvilkår i middelalderen i Sverige og Danmark.