Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Krystalskibet


Beskrivelse


Kajsa er klatretyv og stjæler seks dyrebare krystaller for underverdenens ukronede konge, Sandoka. Det bliver startskuddet for et livsfarligt eventyr for Kajsa og hendes ven Isak.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2017

af

af

Helle Laursen

d. 26. sep. 2017

Klatretyven Kajsa står på kanten af Tårnuret, klar til at springe. Langt under hende ligger den oversvømmende by. Vagterne er lige i hælene på hende. Tør hun springe og vil Isak være der i ubåden, klar til at redde hende, hvis hun gør? For 10-14 år.

Kajsa og hendes ven Isak bor i den oversvømmede by. Kun byens højeste hus og tårne stikker stadig op over vandet. En dag får Kajsa en usædvanlige opgave af underverdenens ubestridte leder Sandokan. Hun skal stjæle nogle værdifulde krystaller for ham. Men der stikker noget under, og Kajsa og Isak hvirvles ind i et komplot, der kan koste dem livet. Indbundet og illustreret med sort/hvide tegninger.

Tag med på et utroligt eventyr. Du vil ikke blive skuffet. Benni Bødkers historie om Kajsa og Isak er så spændende, at du får svært ved at lægge den fra dig. Handlingen er sat i et fascinerende "Steampunk" miljø, Victoriatidens London i en verden med ubåde, luftskibe og sære opfindelser. Bregnhøis sort/hvide tegninger er med til at give historien ekstra dybde og stemning. Det er en flot bog trykt på kraftigt og lækkert papir. Historien egner sig både fint til højtlæsning men bestemt også som lystlæsning i din fritid.

Er du vild med steampunkuniverset kan du læse Det mekaniske hjerte, også Jules Vernes klassikere kan anbefales i denne forbindelse.


litteratursiden.dk

d. 23. apr. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 23. apr. 2018

Skibet er ladet med klatretyve, kostbare krystaller og kradse kumpaner i Benni Bødkers nye børnebog, et fremragende eventyr om jagten på de magiske krystaller. Kajsa er klatretyv og bor i den druknede...


Weekendavisen

d. 8. dec. 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 8. dec. 2017


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 1 (2018)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 71, nr. 1 (2018)