Perspektiver på kultur og kulturpolitik ud fra filosofiske, politologiske og økonomiske vinkler. Læserne vil primært være at finde blandt folk, der arbejder indenfor det kulturelle område, embedsmænd og studerende på diverse videregående uddannelse i det æstetisk-kulturelle felt.
Efter først at forsøge den svære kunst at definere, hvad kultur er, beskriver forfatteren de forskellige kulturpolitiske syn både historisk og i nutiden. Hans begrundelse for, at en kulturpolitisk debat er marginal nu om dage er, at der er en udbredt politisk konsensus om netop det område. Han diskuterer bl.a. med eksempler fra udlandet, hvordan balancen mellem stat og marked kan udmønte sig. Dernæst gennemgås forskellige kulturelle områder: kunst, litteratur, biblioteker, kulturarv, medier m.m. Der afsluttes med et afsnit om effekter af en aktiv kulturpolitik såvel på individ- som samfundsniveau og argumenteres for samme ud fra et demokratisk, et samfundsøkonomisk og et dannelsesperspektiv. Illustreret med små sort/hvide fotos.
Det er en bog, der forudsætter forhåndskendskab til det teoretiske tankegods, der ligger bagved analyserne og også en god portion viden om området og den løbende debat i offentligheden. Den er ikke for menigmand, og vil formodentlig heller ikke tale til politikerne. Men det er et fagligt velunderbygget indspark i et ofte overset politikområde.
Den danske kulturmodelDen borgerlige ordenKulturen, kunsten og kronerne, Den borgerlige orden og Kulturen, kunsten og kronerneDen danske kulturmodel, og Kulturen, kunsten og kronerneDen danske kulturmodel, Den borgerlige orden og .