Bøger / skønlitteratur / roman

Kungsholmsmordene


Beskrivelse


Krimi. Stockholm er ramt af en hedebølge og er på det nærmeste affolket, da man finder liget af en ung kvinde i parken lige bag politiets hovedkvarter. Kommissær Hake kaldes ind fra sin familieferie i Skærgården for at lede efterforskningen, som hurtigt fører til en midaldrende kvindelig højesteretsdommer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2008

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 14. maj 2008

Krimilæsere af alle slags er målgruppen, og kender de ikke Lundholm, er det på tide at slå et slag for ham.

Forfatterens intention om at skrive endnu en 10-binds politiserie kræver mod og evner, og Lundholm har begge dele. Dette er bind 3, og igen er kommissær Axel Hake og hans kollegaer i centrum. Han kaldes ind fra sin familieferie i skærgården pga. et mystisk mord på en ung kvinde og kan igen arbejde med både sin intuition og sit grundige politiarbejde. Gennem historien rulles et interessant familieliv op både for den myrdede, de mistænkte, Hake selv og hans nye assistent fra Lapland. Det hele kommer til at hænge sammen, opklaringen af mordet (og et markant mord mere) samt skildringerne af miljø og personer. Det interne liv på politigården og magtstrukturer i retsvæsnet afsløres, samtidig med at personernes privatliv og deres påvirkning af sagen spiller en rolle, uden at det bliver for meget.

Helene Tursten, Henning Mankell og Åke Edwardsson er lignende svenske forfattere i samme genre, og det er godt selskab, men Lundholm står sig fint her med denne serie om sager fra skiftende kvarterer i Stockholm Serien er om selvstændige sager, men bør læses i rækkefølge.

Stockholms sommervarme, et par varme mordsager, røde øren i retsvæsnet, varme kinder blandt politiet, varme følelser mellem personerne, og igen lidt varme tips fra travbanen: et godt miks til en god skandinavisk politiroman med samfundsskildringer og psykologisk indsigt.


Weekendavisen

d. 27. juni 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 27. juni 2008