Bøger / faglitteratur

Kurser og personlig udvikling : en brugervejledning


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2015

af

af

Morten Brynildsen

d. 13. mar. 2015

Vejledning til planlægning og vurdering af kurser i personlig udvikling skrevet for alle, der interesserer sig for kurser og personlig udvikling - både undervisere, kursister og chefer.

Kultursociolog Jakob Munck har skrevet og udgivet et væld af bøger om bl.a. uddannelse, personlig udvikling, psykologi og ledelse. Bogen omhandler de forskellige aspekter ved kurser i personlig udvikling: den bagvedliggende filosofi, øvelser, kursist-typer, evalueringsmetoder etc. Jakob Munck giver til sidst en kort indføring i kendte kursussystemer såsom gestaltterapi, NLP, transaktionsanalyse og kanindræberkurser. Der er en litteraturliste til videre læsning.

Bogen er meget afbalanceret og veltilrettelagt. Store dele af bogen handler om filosofi, psykologi, kommunikation og undervisningssystemer, der er lige så relevante i dag, som da bogen først udkom.

Bogen er et genoptryk fra 1993, hvortil der er føjet et ekstra forord samt ændret i det afsluttende kapitel. Resten af bogen har det samme indhold som originalen, hvilket giver sjove passager, når han fx skriver, at der i kursuslokalet naturligvis bør være en reservelampe til overheadprojektoren, der har det med at gå i stykker. Munck tager i sit nye forord forbehold for de afsnit, der virker anakronistiske.


Ingeniøren

Årg. 20, nr. 8 (1994)

af

af

Hans Bandman

Årg. 20, nr. 8 (1994)


Politiken

d. 22. dec. 1993

af

af

Vivi Vestergård

d. 22. dec. 1993