Bøger / skønlitteratur / roman

Lad de små børn komme til mig


Beskrivelse


Krimi. En seriemorder, med en grusom plan og religiøse motiver, er løs i Oslos juletravle gader. Kan kriminalkommissær Rolf Lykke opklare sagen, og stoppe galningen, før det er for sent?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 21. sep. 2012

Den solide og velskrevne Lad de små børn komme til mig placerer sig solidt blandt de bedre nordiske krimier, og vil tiltrække en stor målgruppe på folkebibliotekerne.

En seriemorder med religiøse motiver er løs i Oslos juletravle gader. En kendt teaterskuespillers indvolde findes (ikke kroppen) og kort efter forsvinder en nonne. Den garvede kriminalkommissær Rolf Lykke og hans team af efterforskere har travlt, da noget peger på, at det næste mord vil finde sted juleaften. Bogen er fortalt enkelt og effektivt. Stemningen og miljøskildringerne er formidlet godt. Forfatteren formår at skabe en hovedperson, man som læser føler med, og spændingen og plotafviklingen er i top: Man lægger ikke bogen fra sig før den er læst. Bogen tilføjer ikke genren noget nyt, hverken i forhold til sprog eller indhold, men når det er så veludført som her, gør det heller ikke noget. I 2011 udgave Kjetil Try Frels oss fra det onde, som endnu ikke er oversat til dansk, men som også har Lykke som hovedperson.

Vi er i den nordiske krimitradition, og der er som sådan intet nyt under solen, og derfor er det oplagt at drage paralleller til filmens verden, hvor seriemorderens motiv og den kyniske stemning henleder tankerne på eksempelvis Ondskabens øjne, Kristi legeme og Seven.

Lad de små børn komme til mig er en velfortalt og meget spændende krimi, hvor stemningen fra Oslo glider ned ad siderne. Til gengæld er der ikke noget nyt at komme efter i forhold til den nordiske krimi som genre.


Politiken

d. 8. dec. 2012

af

af

Anne Bech Danielsen

d. 8. dec. 2012


Weekendavisen

d. 22. feb. 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 22. feb. 2013