Bøger / skønlitteratur / roman

Væk ikke djævlen


Beskrivelse


Krimi. Endnu engang bliver den pensionerede kriminalbetjent Gurney involveret i en politisag. En gammel bekendts datter laver en reality tv-serie om de efterladte til en seriemorders ofre. Mordene blev aldrig opklaret og nu bliver seriemorderen vækket af sin dvale.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 21. mar. 2014

Målgruppen er den samme som til de to foregående bøger af Verdon; krimilæsere af begge køn, der tiltrækkes af en god forside, som indeholder en god thriller.

John Verdon er, som sin hovedperson Gurney, flyttet ud på landet efter at være gået på pension (dog ikke fra et erhverv som kriminalbetjent). Gurney bliver denne gang opsøgt af Kim, datteren til en gammel bekendt, som er i gang med at lave en reality tv-serie om de efterladte af en seriemorders ofre. Endnu engang er Gurney modstræbende overfor at forlade sit selvvalgte eksil, men efterhånden går det op for ham, at politiet tog fejl da de efterforskede sagen. Sagen blev aldrig opklaret, men den profil der blev udarbejdet i sin tid viser sig forkert, og da Gurney bringer dette for dagen, vækker han samtidig seriemorderen fra sin dvale.

Verdon kan sammenlignes med krimiforfattere som Connolly, Carter og McCullough.

En velskrevet krimi, der kan læses uafhængigt af de foregående, og som vil appellere til mange læsere af genren. Ganske gedigen underholdning.


Politiken

d. 27. apr. 2014

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 27. apr. 2014