Bogen præsenterer en ny måde at se på didaktik i skolen, nemlig ved hjælp af den scenariedidaktiske relationsmodel med fokus på undervisningens kompleksitet. Henvender sig til lærere og lærerstuderende.
Bogen er en viderebearbejdning af en ph.d.-afhandling med baggrund i empiriske studier, og forsøger at indfange hvordan undervisning er kompleks. Didaktik beskæftiger sig med 3 grundlæggende spørgsmål: Hvad skal eleverne lære? (Didaktik) Hvordan skal de lære det? (Metode) Hvorfor skal de lære det? (Begrundelse). Lærerens scenariekompetence er evnen til i planlægning, udførelse og evaluering af undervisningsforløb at forestille sig, udføre og analysere undervisningssituationer med blik for faglighed og løbende handle og justere herpå. Der præsenteres en sammenhængende forståelse af faglighed og IT. Løbende gennem bogen er der refleksionsbokse med spørgsmål og overvejelsesmuligheder.
En meget spændende og interessant måde at se didaktik på. Fx inddrages de fysiske forhold, bordopstilling, klasselokalets klima og elevernes indbyrdes relationer som en faktor - på samme måde med den kulturhistoriske opfattelse af hvad faglighed og undervisning er. Bogen er et vægtigt bidrag i den aktuelle fokusering på læring.
Bogen kan sammenlignes med Didaktisk refleksion.