Bøger / faglitteratur

Læring med kroppen forrest


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om læring, især børn og unges, og hvordan denne læring ikke kun skal ske via hjernen, men også med kroppen via praktiske, kunstneriske og musiske aktiviteter. Det kropslige fundament har stor betydning for livslang læring.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2018

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 18. jan. 2018

For studerende og undervisere som gerne vil vide mere om den nyeste kognitionsforskning, hvor man gør op med tankegangen om at hjernen alene styrer vores mentale funktioner.

Bogen har fokus på børn og unges indlæring og hvordan denne indlæring ikke kun skal ske via hjernen, men også via praktiske, kunstneriske og musiske aktiviteter. Det holistiske syn som bogen har på udvikling og læring, fremhæver en uadskillelig sammenhæng mellem hjerne, krop og omverden. I følge forfatteren danner kropslige erfaringer begreber, som er grundlag for den sproglige udvikling. Bogen er inddelt i tre hovedafsnit: omverden, hjerne og krop. Som introduktion til disse indledes bogen med tre temaer, som har til hensigt at fremhæve bogens helhedssyn. Det drejer sig om Hjernen på hovedet, Motorisk adfærd og Bevidst læring. Bogen indeholder illustrationer, tabeller og litteraturlister.

Bogen har et højt fagligt niveau og kræver forudgående viden om læring. Bogens kapitler er korte og overskuelige og de tre temaer forrest i bogen giver et fint oprids af bogens forskning.

Hjernesmart pædagogikLad hjernen styre i skolenLæringens biologi og undervisning der virker, Lad hjernen styre i skolen og Læringens biologi og undervisning der virker har alle fokus på læring og hvordan hjernen bliver påvirketHjernesmart pædagogik, og Læringens biologi og undervisning der virker har alle fokus på læring og hvordan hjernen bliver påvirketHjernesmart pædagogik, Lad hjernen styre i skolen og har alle fokus på læring og hvordan hjernen bliver påvirket.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. feb. 2018

af

af

Jette Larsen (f. 1973-08-16)

d. 1. feb. 2018


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 56, nr. 2 (2019)

af

af

Ole Løw

Årg. 56, nr. 2 (2019)


Dansk sang

Årg. 69, nr. 5 (2018)

af

af

Erik Lyhne

Årg. 69, nr. 5 (2018)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2018, nr. 4

af

af

Heidi Lykke Nissen

2018, nr. 4