Bøger / faglitteratur

Læringsudfordringen : sådan guider du eleverne gennem "pitten"


Beskrivelse


Teoretisk og praktisk indføring i en læringsmodel, der kan få grundskolens elever til at bevæge sig fra overfladisk viden til konkret og dyb faglig forståelse. Med eksempler og modeller til at forklare processen som kan overføres til egen undervisningspraksis.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. aug. 2017

Denne værktøjsbog er en del af "Challenging learning"-serien og fokuserer på, hvorledes grundskolens lærere kan skabe en læringsmodel, der får eleverne til at bevæge sig fra overfladisk viden til konkret og dyb faglig forståelse. Bogen har relevans for grundskolens undervisere samt studerende indenfor de pædagogiske fagområder.

Bogen beskriver i teori og praksis, hvorledes undervisere guider elever gennem processen fra overfladisk viden til bevidst viden, som kan anvendes. Processen kaldes for "pitten" og James Nottingham guider sin læser gennem denne proces i både teori og især i praksis. Bogen indeholder eksempler fra undervisningsverdenen samt modeller til at forklare processen, som kan overføres til egen undervisningspraksis.

Det er en både tankevækkende og inspirerende udgivelse. En af de udgivelser, som får undervisere til at stoppe op, tænke over egen undervisningspraksis og videreudvikle denne praksis.

Bogen kan læses sammen med andre bøger skrevet af James Nottingham. Det kunne eksempelvis være titlerne Styrk læringen gennem feedbackNøglen til læring og Nøglen til læring. Det vil også være oplagt at supplere med udgivelser om synlig læring, hvor bøger af John Hattie, der arbejder sammen med James Nottingham, vil være gode budBogen kan læses sammen med andre bøger skrevet af James Nottingham. Det kunne eksempelvis være titlerne Styrk læringen gennem feedback og . Det vil også være oplagt at supplere med udgivelser om synlig læring, hvor bøger af John Hattie, der arbejder sammen med James Nottingham, vil være gode bud.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 4. jan. 2018

af

af

Gunnar Green

d. 4. jan. 2018