Bogen er en kommenteret samling af forskellige læsevejlederes beskrivelser af konkrete arbejdsopgaver. Den er ment som en igangsættende håndsrækning til den nyuddannede læsevejleder i folkeskolen.
Forfatteren, der er læsekonsulent og fra flere indgangsvikler engageret i udvikling af læsevejlederfunktionerne, har samlet, organiseret og kommenteret ni fortællinger fra læsevejlederens praksis. Fortællingerne er samlede i grupper omkring emnerne at vejlede kolleger om undervisningen, at hjælpe med test og evaluering, at vejlede med at sætte fokus på læsning fra kommunalt til elevniveau og at afgrænse læsevejlederfunktionen i forhold til skolens andre opgaver. Det er meget konkrete og genkendelige beskrivelser af skolepraksis med mange citater fra deltagende elever, lærere og vejledere. Og alt er forbilledligt sat op med udnyttelse af typografiske muligheder for at skabe overblik og tilgængelighed. Det er ikke en sådan-skal-du-bare-gøre-samling, men tankevækkende beskrivelser til inspiration. Til sidst en række skemaer som bilag til genbrug og forslag til yderligere informationssøgning.
Der er på det seneste udgivet en del om læsevejlederens virksomhed, men intet med så konkrete beskrivelser af de centrale problemfelter i en kort, overskuelig og engagerende formidling.
Det er en meget nyttig, jordnær og realistisk oversigt over læsevejlederens virkefelter til hjælp ikke blot for læsevejlederen selv, men også for lærere, ledere og myndigheder, der skal samarbejde med læsevejlederen.