Bøger / faglitteratur / billedværker

Laminat : en bibliotekshistorie


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling på Aaby Bibliotek.

Fra Lasse Krog Møllers totalinstallation i kælderen under Aaby Bibliotek med biblioteksmateriel, skilte mm., der fortæller hvordan et bibliotek så ud for 20-30 år siden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 18. feb. 2015

Udstillingskatalog til en totalinstallation, der har været vist i kælderen under Åby Bibliotek. Relevant for kunstinteresserede, men bibliotekarer af ældre dato (som undertegnede), der engang for længe siden har arbejdet med kortkartoteker, stemplede datokort mv. vil også få våde øjne over eksponaterne.

I november og december 2014 dannede kælderen under Åby Bibliotek i Århus rammen om en installation af kunstneren Lasse Krog Møller. Kælderen rummer en mængde udtjent biblioteksmateriel, skilte og andet, der fortæller om, hvordan et bibliotek så ud for 20-30 år siden. Dette virvar har Krog Møller systematiseret med nyskrevne kartotekskort, som sammen med de andre udstillingsgenstande vises i nærbilleder i bogen, der er udformet som en gammeldags biblioteksbog med boglomme og det hele. Heri finder vi også nye tekster af fx Christian Yde Frostholm og Morten Søndergaard, der mindes sin skoletids udstationering på Afsnit P og udflugter til Odense Centralbiblioteks lyriksamling.

Lasse Krog Møller har på original og elegant vis skabt liv et sted, der ellers stod glemt og hengemt. Alle, der er hengivne til bibliotekssagen, vil blive berørt af Krog Møllers strålende ide.

Giver mindelser om Morten Søndergaards Ordapotek, der er et genialt og meget morsomt projekt, hvor sprog og formidling også er i spil på helt overrumplende måder.


Standart

Årg. 29, nr. 2 (2015)

af

af

Tania Ørum

Årg. 29, nr. 2 (2015)


North-debat

Nr. 136 (2015) = North-art magazine nr. 155 (2015)

af

af

Troels Laursen

Nr. 136 (2015) = North-art magazine nr. 155 (2015)