Bøger / faglitteratur

Landevejstræning : træning og teknik for cykelryttere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2017

af

af

Per Månson

d. 29. mar. 2017

Fra begyndere til licensryttere er der her en grundig vejledning til at planlægge træning på racercykel, så det passer til den enkeltes niveau.

Hovedvægten ligger på tilrettelæggelse og gennemførelse af den optimale træning til den enkeltes behov, men der er også kapitler om teknik som fx måling af effekt. Desuden gode råd om kost og ilt, samt råd til trænerens og holdkaptajnens roller. Forfatteren har skrevet flere bøger om cykling og skisport og har været aktiv organisatorisk i både DCU og tilknyttet professionelle hold.

Selv om bogen sine steder er ret teknisk, vil det ikke være en hindring for den entusiastiske motionscyklist og slet ikke for ryttere på højere niveau. Den er meget pædagogisk bygget op med gode eksempler og konkrete forslag til alt fra ruteplanlægning til etik og tegngivning ved holdkørsel. Gennemillustreret med gode fotos af cyklister.

Forfatteren har selv skrevet flere bøger om cykling og cykeltræning, senest LandevejscyklingCykeltræning, der i modsætning til den nye bog gør meget ud af at beskrive selve cyklen. Tilbage i 2004 er også Roberts Cykeltræning, der ikke er så ajour med den nyeste videnForfatteren har selv skrevet flere bøger om cykling og cykeltræning, senest Landevejscykling, der i modsætning til den nye bog gør meget ud af at beskrive selve cyklen. Tilbage i 2004 er også Roberts , der ikke er så ajour med den nyeste viden.