Bøger / skønlitteratur / noveller

Landsby : fortællinger


Beskrivelse


Noveller som alle foregår i et landsbymiljø og handler om mennesker, som ganske lavmælt og eftertænksomt møder og håndterer livets problemer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Henrik H. Pedersen

2006

Marianne Jørgensen er uddannet lærer og debuterer som voksenforfatter med denne novellesamling. Hun har bl.a. skrevet børnebøger, er klummeskribent og bor derude "hvor hønsene har nummerplader på...". Hun vandt i 2004 Landbrugets Kulturfonds novellekonkurrence med novellen "Tvivl". En novelle, som også findes i antologien af samme navn fra 2005 og fra samme forlag. Nærværende bog indeholder 17 noveller som ganske bredt skildrer det moderne landsby- og landbrugsliv i dag og med mindre historiske afstikkere. Marianne Jørgensen skriver rigtig godt og med stor indlevelse i store og små menneskelige problemer på det helt jordnære plan. Bl.a. om landmandskonerne og kvinden, der er løbet sur i moderrollen og om tilflyttere, som bare elsker at bo på landet, eller der kan være en historie om den lille lokale frisør eller som i titelnovellen om landsbyens uskrevne love. En fin samling realistiske noveller for dem, som holder af at læse om livet på landet. Flere af historierne er udmærket velegnede til oplæsning.


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2006

af

af

Mie Henriksen

d. 12. nov. 2006

Indfølte skildringer af livet på landet – jævnt og virksomt, men bestemt ikke uden drama. De små noveller er som isbjerge, hvor kun en lille del rager op over overfladen. I dag er kun en lille procent...


Berlingske tidende

d. 7. okt. 2006

af

af

Jens Andersen

d. 7. okt. 2006