Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Laura og det gule hus


Beskrivelse


I 24 kapitler fortælles om en flok børn, der i dagene op mod jul hver dag går over til et gammelt faldefærdigt hus i parken. Huset viser sig at rumme en fantastisk verden med et pudsigt persongalleri, der forbereder jul, som man gjorde det i gamle dage.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Tage Heunecke (skole)

d. 19. dec. 2018

Nogle børn besøger dagligt i 24 dage det mærkelige gule hus og dets talrige særprægede, men venlige, fantasifulde og hjælpsomme indvånere. Laura er den på et tidspunkt medbragte hund, som her får sine defekte bagben kureret, og så kan den jul fejres, som de 24 kalenderfortællinger danner optakt til. De rummer adskillig fantasi og underfundig humor udmøntet i en bred, sindig fortællemåde og vil sikkert ved oplæsning i daglige doser være god tidkort for små af julelængsel ramte størrelser. Evt. selvlæsere i 9-10 års alderen må og vil sætte sig på samme ration, da det hele ellers vil virke for tungt henskridende - og da også i modstrid med bogens hele anlæg. De mange illustrationer er typisk Spang Olsen'ske, hvilket altid er en anbefaling.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Bente Kamp (børn)

d. 5. apr. 2019

Det gule hus ligger i en park, hvor nogle børn går tur med gravhunden Laura. Da L. får dårlige ben og kommer til dyrlæge, besøger børnene det mærkelige hus, der viser sig at være beboet af ældre mennesker med mange forskellige erhverv: cykelsmed, rullekone, skorstensfejer, cowboy m.fl. Alle har tid til en snak med børnene, der oplever mange forunderlige ting i huset. Her genbruges på utraditionel vis, sod bliver ved hjælp af gyngehesteridning til fliser. Sveden fra kondicykling bruges til kraft til en foldebil, cykelsmeden vil lave. L. kureres til slut af en rullekone-mand og den fingernemme urmager. Der sker så meget i huset, at det er umuligt at referere. Historien er delt op i 24 kapitler, der alle slutter med, at børnene går hjem og ser julekalender i TV. Handlingen er fantasifuld, velfortalt og ordrig med masser af pudsige indfald og ordspil. Bogen er helt oplagt til oplæsning som julekalender og er en velkommen fornyelse til julebogsmarkedet. Mange fine,sort/hvideill.ledsager den meningsfyldte, fantasirige tekst. Oplæsning fra 7-8 år. Selvlæsning fra ca. 10 år.


Jyllands-posten

d. 15. dec. 1980

af

af

Ellen Buttenschøn

d. 15. dec. 1980


Politiken

d. 25. nov. 1980

af

af

Ingerlise Koefoed

d. 25. nov. 1980


Lands-avisen Aktuelt

d. 22. dec. 1980

af

af

Steffen Larsen

d. 22. dec. 1980


Kristeligt dagblad

d. 6. dec. 1980

af

af

Hans Chr. Wiwe

d. 6. dec. 1980


Frederiksborg Amts avis

d. 26. nov. 1980

af

af

Knud Cornelius

d. 26. nov. 1980