Yngre læsere af ny nordisk litteratur med fokus på storbyliv, eksistens og identitet får virkelig noget for pengene i romanen om den rastløse Elise, der har svært ved at finde sig selv i rummet mellem virkelighed og det billede af livet, som hun oplever på de sociale medier.
Forfatteren er idéhistoriker og litteraturkritiker ved en svensk avis, og dette er hendes romandebut. Elise er sidst i tyverne og læser på universitetet i Stockholm. Hun forsøger altid at være online og dater forskellige mænd på Tinder, imens hun leder efter et sted at høre til. Selv da hun møder Victor på studiet, og de flytter sammen, ser hun hele tiden deres liv som noget, der ikke rigtigt vedkommer hende, og hun har svært ved at fastholde de små glimt af lykke. Følelsen af tomhed, rastløshed, destruktivitet og angst vokser, og det samme gør omfanget af de løgne, hun fortæller Victor.
Velskrevet moderne storbyroman, der ærligt og på en næsten angstprovokerende måde giver et fint indtryk af den tomhed, ensomhed og rastløshed, der præger en ung kvinde, som uden held forsøger at navigere i en verden med studier, sociale medier og forholdet til et andet menneske.
Rodløsheden og et kaotisk kærlighedsliv er også fint beskrevet i NielsineHærværkNordkraft af Ina Munch Christensen, der dog har et yngre persongalleri. Som i Tom Kristensens Hærværk og Jacob Ejersbos Nordkraft sættes fokus på destruktivitet, storbyliv og identitetRodløsheden og et kaotisk kærlighedsliv er også fint beskrevet i Nielsine af Ina Munch Christensen, der dog har et yngre persongalleri. Som i Tom Kristensens og Jacob Ejersbos Nordkraft sættes fokus på destruktivitet, storbyliv og identitetRodløsheden og et kaotisk kærlighedsliv er også fint beskrevet i Nielsine af Ina Munch Christensen, der dog har et yngre persongalleri. Som i Tom Kristensens Hærværk og Jacob Ejersbos sættes fokus på destruktivitet, storbyliv og identitet.