Bøger / skønlitteratur / roman

Liv efter liv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1910 fødes Ursula uden at vide, at hendes liv bliver formet af evnen til at leve det om og om igen. Med 1900-tallets store begivenheder som baggrund, lever hun sine forskellige skæbner tæt på kærlighed og krig.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2014

af

af

Helle Winther Olsen

d. 28. apr. 2014

Den engelske forfatter er i storform med denne utroligt fascinerende roman, der komplekst og medrivende spinder sin form omkring reinkarnation. Med appel til læsekredse og alle der elsker at blive udfordret og grebet om læsehjertet på samme tid. Trods reinkarnation er der ikke tale om en okkult eller spirituel roman.

Her får hovedpersonerne lov at leve deres liv om og om igen. "Hvad nu hvis" denne detalje eller tilfældighed skubbede livsbanen i en anden retning. Hovedpersonen Ursula fødes i 1910 under en forrygende snestorm. Navlesnoren er viklet om halsen - når lægen frem? Vi får flere versioner. Hun vokser op som mellembarn i en søskendeflok på 5 - et ganske særligt barn der plages af deja-vuer og først som voksen erkender reinkarnationstanken. Familiebasen er den samme trygge trods historiens store omvæltninger, og uanset hvilke livsversioner hun glider ud og ind ad. Som veninde med Eva Braun på rekreation i Berchtesgaden, i det sønderbombede Berlin med sin dødssyge datter. Under London-blitzen som brandvagt, i et grusomt ægteskab, i sorgen over en mistet bror. Barndom, ungdom og voksenliv gives i flere versioner - og det er fuldstændig pragtfuldt! Man overgiver sig til den komplekse roman næsten uden forbehold. Ursula er en fantastisk interessant skikkelse der skildres vittigt og med stor indføling.

Som Byatts Børnenes bog, McEwans Soning og Hollinghursts Den lange afsked.

En stor og litterær britisk roman, der tilbyder sin læser mange hemmeligheder.


litteratursiden.dk

d. 13. aug. 2014

af

af

Merete Trap

d. 13. aug. 2014

En helt igennem unik og anderledes læseoplevelse. Kate Atkinson har skrevet én af årets absolutte must-reads! Nogle bøger er sværere at gengive end andre. Liv efter liv er uden tvivl én af de svære, m...


litteratursiden.dk

d. 27. aug. 2014

af

af

Helle Post

d. 27. aug. 2014

Findes reinkarnation? Hvad er et deja-vu? Kan man leve flere liv? En snevejrsdag i 1910 fødes Ursula – eller gør hun? For måske døde hun ved fødslen. Men hvis hun ikke døde, kan det være, at hun blev ...


Berlingske tidende

d. 14. juni 2014

af

af

Per Krogh Hansen

d. 14. juni 2014


Weekendavisen

d. 6. juni 2014

af

af

Leonora Christina Skov

d. 6. juni 2014