Bøger / faglitteratur

Livsglæde på hjul : i omdrejninger hele livet


Beskrivelse


Veksler mellem portrætter af de modne motionscyklister (60+), praktiske råd for begyndere og referater af forskningsresultater, der dokumenterer fordelene ved motionscykling. Samt 22 cykelruter i bjergene i Harzen, på Mallorca, i Ligurien ved Den Italienske Riviera og i Provence beskrives.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 16. juli 2014

En bog om motionscyklismens glæder, til inspiration og opmuntring for især 60+ segmentet.

Forfatteren er journalist og ivrig cykelmotionist. Han fortæller om en voksende græsrodsbevægelse af ældre der nærmer sig de 60 år, og som vælger cykling som motionsform, ofte fordi de må opgive andre mere belastende idrætsformer. Bogen veksler mellem portrætter af de modne motionscyklister, praktiske råd for begyndere og referater af forskningsresultater, der dokumenterer alle de fordele der er ved motionscykling, både for den enkelte og for samfundet, der sparer på sundhedsudgifter til de ældre. I sidste del beskriver forfatteren 22 anbefalelsesværdige cykelruter i bjergene i Harzen, på Mallorca, i Ligurien ved Den Italienske Riviera og i Provence, der er opdelt i sværhedsgrader og med forfatterens kommentarer om kvaliteter og udfordringer. Illustreret med mange gode cykel-billeder.

Cykelbog skrevet med smittende entusiasme. De forskningsresultater om cyklismens velsignelser, som forfatteren flittigt refererer til, er uden præcise kildehenvisninger.

Gro Høyer Thielst Kvinde - klik ind! (2012) kan også betragtes som en slags begynderbog for cykelmotionister. Blandt de mange titler for de mere hardcore af slagsen, har bl.a. På mestrenes asfalt : den store cykelbog (2013) også gode rutebeskrivelser fra det sydlige Europa.