Bøger / skønlitteratur / roman

Løse ender


Beskrivelse


Kate er ansat på et rejsebureau og har en personlig familietragedie med sig. Tilfældigvis skal en kunde til Galapagosøerne - stedet for Kates familietragedie - for at undersøge et dødsfald, og Kate får tilbudt at tage med.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2009

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 19. okt. 2009

Romanen er den 7. af S.M.'s romaner oversat til dansk. Den føjer sig smukt i rækken til hendes forfatterskab ved at handle om forhold, alle kan relatere til, tilsat dramatiske forviklinger og overraskende afsløringer. Romanen kan anvendes af samme målgruppe, som forfatterens øvrige produktion.

En ældre kvinde finder på sin morgentur liget af en mand i floden, og spændingsromanen kan begynde. Den unge hovedperson Kate lever et lidt traumatisk og psykisk forslået liv efter en uforståelig familieulykke for flere år siden på Galapagosøerne, der kostede det meste af familien livet. Broren er den eneste tilbage efter ulykken foruden hende selv. Kate bliver ufrivilligt involveret i en lyssky affære, der på mystisk vis rækker tilbage til hendes familietragedie. Samtidig dukker en excentrisk herre op på det rejsebureau, hvor Kate er ansat, og bestiller en speciel rejse til Galapagosøerne for at undersøge et mord år tilbage. De løse ender er mangfoldige, og S.M. får dem på behændig vis samlet til sidst.

Ønsker læseren noget, der ligner S.M. i sproglig tone og emnevalg, kunne et par forslag være Danielle Steel og Rosamunde Pilcher, som begge er til romantik med en dosis spænding - ofte i et stærkt kvindeunivers, der finder styrke til at klare tilværelsens krav.

Susan Moody skuffer ikke sin trofaste læserskare med denne roman, som giver et godt gys uden en gyselig nat.


Berlingske tidende

d. 4. dec. 2009

af

af

Else Cornelius

d. 4. dec. 2009


Politiken

d. 14. nov. 2009

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 14. nov. 2009