Bøger / skønlitteratur / roman

Lotto


Beskrivelse


Perrys IQ er kun på 76, men bedstemor har lært ham alt han skal vide. Da hun dør, efterlades han alene tilbage uden hendes livsnødvendige råd. Kort efter vinder Perry 12 millioner dollars, og pludselig er han ikke helt så alene i verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2019

af

af

Karina Høyer

d. 22. maj 2019

Er penge det samme som rigdom og høj IQ det samme som visdom? En fin fortælling om loyalitet, tillid og hvordan vi er i verden. For den voksne læser af såvel klassikerne som den humoristiske litteratur.

31-årige Perrys IQ er kun på 76, men han er hverken retarderet eller dum! Perrys bedstemor har nemlig lært ham alt, hvad der er nødvendigt at vide. Hos hende er han vokset op, og hun har lært ham, hvordan han kan huske ting, han plejer at glemme, hvordan man laver havregrød og ikke mindst, hvem man kan stole på. Da Perrys bedstemor dør, efterlades han helt alene tilbage uden bedstemorens livsnødvendige råd. Kort efter vinder Perry 12 millioner dollars i lotteriet, og pludselig er Perry ikke helt så alene i verden, som han ellers altid har troet. Men hvem kan han stole på foruden sine bedste venner? Romanen udkom i 2008, men er først nu oversat til dansk.

En meget fin og Forrest Gump-agtig fortælling om kærlighed og tillid. Romanen fortælles ud fra Perrys synsvinkel, og hele romanens tone mimer Perrys væsen; sød, elskværdig og naiv. Tonen og stemningen forstærkes af enkle og kortfattede sætninger. En tilfredsstillende, underholdende og velfortalt roman om menneskers forskellighed.

Stemningen i romanen minder meget om Forrest GumpMor og Busser. Det naive syn på verden kan også ses i Kristina Nya Glaffeys fortællinger om Mor og BusserStemningen i romanen minder meget om Forrest Gump. Det naive syn på verden kan også ses i Kristina Nya Glaffeys fortællinger om .