Bøger / skønlitteratur / roman

Lynets folk


Beskrivelse


År 6000 f. Kr. Den unge Vadefugl er albino, og hans klan tror derfor, at han har særlige kræfter. Da han bliver gift med krigerkvinden Hvide Musling hvirvles han ind i en dramatisk intrige der gælder liv og død.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2010

af

af

Zenia Johnsen

d. 20. okt. 2010

Endnu et selvstændigt bind i serien om Nordamerikas urbefolkning. Til læsere af serien og af fx Jean M. Auel og Linda Lay Shuler.

8. fritstående bind i serien om urbefolkningen i Nordamerika, denne gang i Florida 6000 år f.Kr. Drengen Vadefugl er albino og regnes derfor for at have særlige kræfter. For at skabe en alliance mellem to klaner bliver han gift med den meget ældre krigerkvinde Hvide Musling. Imidlertid har den afstumpede skurk Mokkasinslange gustne planer for dem alle. Intriger, hævn, mystik og kærlighed spinder historien sammen. Serien er skabt af to arkæologer, der tydeligvis brænder for deres stof, og som leverer en farverig og underholdende historie med et stort persongalleri og et levende miljø. Historiens mange detaljer gør den indimellem lidt dvælende.

Serien vil bestemt, som nævnt, interessere læsere af Jean M. Auel og Linda Lay Shuler, ligesom nogle fantasy-læsere vil sætte pris på den episke sagas fortælleform.

8. bind i serie, men kan læses selvstændigt. En farverig og underholdende historie, der vil tiltale læsere af andre populære urtidskrøniker samt episke sagaer.