Bøger / skønlitteratur / roman

Tågens folk


Beskrivelse


I Nordamerika på den midtatlantiske kyst truer en krig mellem flere klaner efter at Røde Ryle findes myrdet. I horisonten træder den mystiske eneboer Panter frem på scenen og forsøger at forhindrer krigen og opklare mordet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2010

af

af

Henrik H Pedersen

d. 11. maj 2010

Til læsere af seriens forrige seks bind og læsere af Auel, Shuler og Mackey.

Forfatterægteparret Gears syvende fritstående bind i serien om den nordamerikanske urbefolkning og indianere. Som i den forrige Flodens folk foregår Tågens folk i hvad vi vil kalde middelalderen, men som i nordamerikansk terminologi kaldes Late Woodland, ca. 1300 år e.Kr. og der er endnu et par hundrede år til europæerne indvaderer området. Tågens folk er som de andre bind i serien populær videnskabelig arkæologi tilsat noget kærlighed, krig og urmystik. Romanen udspiller sig i den nuværende floddal Chesapeake Bay på den midtatlantiske kyst. Røde Ryle skal tvangsgiftes ind i en anden klan for at sikre et magtforhold, men stikker af og myrdes. Mordet ophæver alle alliancer og klanerne ruster sig til opgør om den endelige magt. Men en mystisk ældre eneboer og "klog mand" ved navn Panter, som anses for heks og ganske respektindgydende, forsøger at forhindre krigen og afsløre mordet på Røde Ryle. Jeg synes, at bogen er lidt for langtrukken og omstændelig, bl.a. i forhold til dialogerne.

Kan sammenlignes med de andre romaner i serien og ovennævnte Auel, Shuler og Mackey.

Tågens folk holder stilen i forhold til de andre bind i serien, men er dog lidt for langtrukken og omstændelig efter undertegnedes smag, både mht. antal sider og ofte i forhold til dialogerne.