Bøger / faglitteratur

Målorienteret undervisning i skolen : redskaber og inspiration til praksis


Beskrivelse


Konkrete redskaber til at arbejde med målorienteret undervisning i folkeskolen, med fokus på den læringsorienterede målstyring fremfor den præstationsorienterede målstyring.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2017

af

af

Boy Olesen

d. 9. maj 2017

Til alle undervisere gives der her konkrete redskaber til arbejdet med målorienteret undervisning.

Bogen giver bud på hvordan man kan oversætte teori og forskning til meningsfuld praksis. Det skal være tydeligt for eleven hvordan det ønskværdige fremtidsbillede skal se ud, altså synlig læring. Bogen består af tre overordnede kapitler: 1) den overordnede planlægning og samarbejdet om dette 2) planlægning og gennemførsel af målorienteret undervisning 3) læring i forhold til den enkelte elev, hvor der bl.a. gives inspiration til elevinddragelse, feedback og vurdering. Bogen bygger på den læringsorientede målstyring og ikke den præstationsorienterede målstyring. Løbende gennem bogen vises skabeloner som der gives anvisninger på hvordan anvendes, og som frit kan hentes på bogens tilhørende hjemmeside. Bogen indeholder figurer og oversigter fx Undervisningshjulet og Feedback-dialogskabelonen.

En velskrevet og meget tilgængelig bog, der på en rigtig god måde får teori og praksis til at fungere sammen. Bogens udmærkede skabeloner og figurer er med til at skabe et godt overblik.

Kan sammenlignes med De gode læringsmål.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 5. juli 2017

af

af

Christina Krolmer

d. 5. juli 2017