Bøger / faglitteratur / opskrifter

Mad med naturens vilde planter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Opskriftsbog med præsentation af 54 af de mest almindelige spiselige planter, svampe og bær og oplysninger om, hvor de kan findes og hvornår.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 21. feb. 2017

Hvilke vilde planter og urter kan sankes i den danske natur? Smukt illustreret opskrifts- og sankebog for alle, der holder af at færdes i naturen og ønsker information om vildtvoksende, spiselige planter.

Vilde planter har et højt indhold af vitaminer og mineraler. Sankningen af dem repræsenterer frisk luft, motion, spændingen ved at opdage de rigtige findesteder og hyggelige stunder med familien. Denne bog indledes med et afsnit om sankning af vilde planter, en sankekalender og information om sankeudstyr og opbevaring af de indsamlede plantearter. Dernæst følger beskrivelser og opskrifter med 54 danske urter, blomster, bær og svampe. Hvert kapitel indledes med en beskrivelse af artens særlige kendetegn, voksested, anvendelsesmuligheder og udbredelse og derefter følger en række opskrifter på alt fra supper, teer, limonader, bagværk og marmelader.

Meget lækker og indbydende kogebog og plante-opslagsværk i et gennemført nordisk design. Artsbeskrivelserne er grundige og alle opskrifter er illustreret med smukke farvefotografier. Retterne er lette at gå til og familien kan glæde sig til at afslutte sanketuren med en tur i køkkenet for at bruge de indsamlede planter og bær.

Der er udkommet en del titler de seneste år om spiselige planter fx Danmarks vilde spiseplanterSankNaturalmanakSpis dit ukrudt, Sank, Naturalmanak og klassikeren Spis dit ukrudtDer er udkommet en del titler de seneste år om spiselige planter fx Danmarks vilde spiseplanter, , Naturalmanak og klassikeren Spis dit ukrudtDer er udkommet en del titler de seneste år om spiselige planter fx Danmarks vilde spiseplanter, Sank, og klassikeren Spis dit ukrudtDer er udkommet en del titler de seneste år om spiselige planter fx Danmarks vilde spiseplanter, Sank, Naturalmanak og klassikeren .