Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mad og gæster


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 24. aug. 2009

Det er ikke alle, der er vilde med Gordon Ramsay pga. af hans tv-shows, men forhåbentlig slukker de og kaster sig over hans kogebøger i stedet! Her endnu en til samlingen, helt på niveau med de tidligere.

Gæstemad, weekend-mad eller mad til en dag, hvor der er tid til lidt ekstra. Et udbud af retter, fyldige, med smag og tyngde. En del inspireret af det klassiske (engelske) køkken. Inddelt på traditionel vis med supper, pasta og korn, fisk osv., og pier og tærter får med et selvstændigt afsnit også en renæssance. Retterne er som hovedregel ikke specielt komplicerede, og meget kan laves i forvejen. Men det ligger i hele Ramsays koncept, at man skal have tiden, lysten og glæden med i køkkenet. Der er bredde i retterne, Ramsay anvender mange forskellige slags kød/fisk/grøntsager, og dermed er der både tryghed og udfordringer, alt efter behov. Ved hver opskrift en intro til retten, ingrediensliste og pædagogisk arbejdsgennemgang. Ingen tidsangivelse. Layoutet har fået et stort løft, og den danske fotograf Ditte Isager har taget rigtig flotte billeder. Skulle jeg vælge, ville jeg dog gerne have skiftet nogle af de mange portrætter af Ramsay ud med madfotos.

Samme format og stil som i Middag med familie og venner, 2007, og Fastfood, 2008.

I flottere layout endnu en super kogebog fra Gordon Ramsay, spændende, inspirerende og med bredde. Specielt vil de, der kan lide retter med kraft og fylde, gerne inspireret af det klassiske køkken, føle sig rigtig godt hjemme.


Politiken

d. 29. aug. 2009

af

af

Tine Maria Winther

d. 29. aug. 2009