Bøger / faglitteratur til børn

Magellans rejse rundt om Jorden


Beskrivelse


Om den portugisiske opdagelsesrejsende Fernando Magellan (1480-1521) og hans rejse rundt om Jorden 1519-1522.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. dec. 2008

af

af

Karsten Boll

d. 29. dec. 2008

Børn fra 11 år vil kunne bruge denne bog om Magellan og den første jordomsejling, hvor forsiden viser store bølger nær land og bagsideteksten skærper interessen for læsning af bogen.

I serien Opdagelsesrejser i hele verden, som indtil videre dækker 6 titler, har forfatteren skrevet to af titlerne. Fagbogen er opbygget med en gennemgående brødtekst på opslaget sammen med to store billeder, som fint understøtter teksten. Små faktabokse indeholder billedteksten, og store faktabokse fremhæver udvalgte oplysninger. Bogen fortæller forhistorien om Magellan, de fem skibes afrejse fra Sevilla, mytteriet og senere mordet på Magellan samt det sidste skibs tilbagevenden til Sevilla. Selve indholdet beskrives i ti kapitler, hvorefter der bringes en tidslinje, en ordliste og henvisninger til supplerende oplysninger. De anviste websteder virker. Bogen har indholdsfortegnelse og bagest et stikordsregister.

Bogen dækker et hul i samlingen om Magellan, idet seneste selvstændige titel er i forlaget Åløkkes serie Store rejser (92/51).

Fin beskrivelse af Magellans besværligheder med at finde søvejen til Indien ved at sejle mod vest. Bogen kan bruges som interesselæsning, eller den kan indgå i et emnearbejde om opdagelsesrejsende på slutningen af mellemtrinnet. Bogen dækker fint trinmål i området Historie i fortid og nutid.Informationer og udgaver