Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Magisk monstermad : til sultne bæster og grumme trolde


Beskrivelse


Billedkogebog med opskrifter på kold og varm mad. 18 lækre ulækkerheder, yndlingsretterne til blandt andet Grumbasserne, Norske Skovtrolde, Slikmundshylerne og Børneæder karkassen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ulla Møller

2008

Til "monstre" i 6-12-årsalderen til inspiration hjemme, i skolekøkkenet og i institutionen. Ideerne er særdeles velegnede i forbindelse med temafester.

Shane Brox er p.t. kendt og populær for sin tv-optræden. Han er desuden manden bag bl.a. billedbøgerne om Lille Busser og et par festlige kogebøger. I sin nye kogebog lader han igen fantasien spille i tekst og tegninger. Han indleder med en indvielseskontrakt, der straks vækker interessen for at blive en af de indviede. I første kapitel møder læseren en flok sære væsner, og andet kapitel er en spændende ingrediensliste der omfatter lækre ting som øglehjerne, børnenumser, snotklumper og troldehår, alle gængse madvarer som fås i ethvert supermarked. Herefter følger opskrifterne, de består af en omfattende ingrediensliste med både monsternavne og almindelige betegnelser samt en grundig beskrivelse. De kræver nærlæsning at forstå, de yngste "monstre" skal have en del voksenhjælp. De færdige resultater ser lækre ud og navne som Øglehjernesuppe, Troldetasker og Skraldespandsslam vil få den værste kræsenpind til at smage på både broccoli og fisk.

Bogen minder en del om Brox' tidligere kogebøger især Den magiske kogebog for vise børn og barnlige voksne, 2003. En lignende, men mere beskeden kogebog er Ækel ædelse og makaber mad, 2004.

En flot og fantasifuld kogebog, det er som at åbne en slikpose fra BonBon, men sundere. Rammefortællinger og flotte illustrationer gør den velegnet også til køkkenskrivere der læser kogebøger ved sengetid.