Bøger / faglitteratur til børn

Manden, der fik skåret sin hjerne i skiver : og 49 andre vilde videnskabelige forsøg


Beskrivelse


Virkelige historier om 50 forskellige videnskabelige forsøg, hvor nysgerrige forskere, der har tænkt og testet sig frem til nye opdagelser. Der er bl.a. historier med dyr: et ekstra hoved opereret fast på en hund, en spionkat med indbygget mikrofon og en abe opdraget som menneske.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2020

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 15. apr. 2020

Fagbog med korte historier på 2-3 sider om 50 forskellige videnskabelige forsøg - med sjove tegninger og fotos, samt faktabokse med naturvidenskabelig viden. Til nysgerrige børn fra 10 år, der elsker gode historier fra den virkelige verden.

Her er virkelige historier om videnskabelige forsøg. Historier om nysgerrige forskere, der har tænkt og testet sig frem til nye opdagelser. Der er bl.a. historier med dyr: et ekstra hoved opereret fast på en hund, en spionkat med indbygget mikrofon og en abe opdraget som menneske. Der er et par historier med kendte mennesker som H.C. Ørsted, Stephen Hawkins og Eske Willerslev. Og flere historier om kroppen: hukommelsen, prutter, søvn, hjernen, hår, sjælens vægt, dna, bakterier i navlen, rynker og fordøjelsen. Historierne er på 2-3 sider og suppleres af tegninger og fotos samt bokse med faktuel viden. Kun historien med er på 4 sider. Forfatter Kristoffer Frøkjær er uddannet biolog og har arbejder som videnskabsjournalist. Det er hans første børnebog, men han kendes fra .

Spændende bog med sjove og interessante historier i overskuelige længder, så den både kan læses i et stræk eller i små bidder. Tegningerne er sjove og faktaboksene tilbyder lidt ekstra til de videbegærlige, som bare ikke kan få nok viden.

Der kan læses om flere forsøg og opdagelser i På opdagelse - videnskab100 opfindelser, der gik over i historien og 100 opfindelser, der gik over i historienDer kan læses om flere forsøg og opdagelser i På opdagelse - videnskab og .


litteratursiden.dk

d. 25. maj 2020

af

af

Jette S. F. Holst

d. 25. maj 2020

Letlæst, underholdende og overraskende bog ser nærmere på 50 videnskabelige forsøg i børnehøjde. Har du nogen sinde overvejet, hvor mange gange et mennesker prutter i løbet af et døgn? Det og 49 andre...