Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Manden med det oversavede kranium


Beskrivelse


På vej ud til mormoren passes Mikkel og Henrik op af en sær gammel mand, som plaprer op om helvedes flammer, en skrigende rundsav og om noget frygteligt, der vil ske samme nat. Den gamle beder indtrængende drengene om at holde sig indendørs med døren låst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 28. jan. 2010

En effektiv gyser for begyndere af den urovækkende art. Velegnet til læsetræning for læsere, der er kommet forbi de helt lette bøger og gerne vil have en større, sammenhængende fortælling med en klar historie med farlig undertone. Titel, forsideillustration og omfang skal nok helt af sig selv lokke bogen ned fra gyserhylden. Især egnet til selvlæsning for de 9-12-årige.

Som de øvrige i serien Carlsens stribede er der tale om en kvalitetsmæssigt lækker bog med stift bind og fine illustrationer, her udført af en veloplagt Lars Gabel, som i personlig stil giver fortællingen særligt tempo og atmosfære med spændende sort/grå/hvide tegninger - en graphic novel-agtig letlæsningsbog er der kommet ud af det. Historien er en klassisk gyserfortælling om to drenge, der på vej til den enes mormor, konfronteres med en gammel tosse, der i sin tid kom alvorligt til skade i det lokale savværk. Rundsaven gik ved et uheld i gang og savede halvdelen af staklens hovede af. Helt normal har han ikke været siden, men er han farlig og er der tale om en reel trussel? Sproget er klart og fortællingen flydende.

Minder i stil om andre traditionelle gysere fra serien Carlsens stribede og fra serien Dingo. Gys og gru.

En absolut velfungerende og identificerbar gyser med solide effekter og tilpas skræmmende indhold. Bogens silhouetlignende illustrationer løfter historien og sætter stemningen - fin, fin gyser.