Bøger / skønlitteratur / roman

Manden med et hjerte af jern


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Bernie Gunther vender tilbage fra krigen på Østfronten og fortsætter som kriminalinspektør i Berlin, hvor en sag om en myrdet hollandsk arbejder bringer ham til Prag og hans gamle chef, general Reinhard Heydrich, der har brug for en livvagt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2012

af

af

Frederik Nielsen

d. 31. aug. 2012

Ottende bind i serien om den hårdkogte detektiv Bernhard Gunther foregår fra 1941 til 1942 og serien har allerede en dedikeret fanskare, men nye læsere kan også starte med dette bind. For læsere af den klassiske krimi- og spændingsroman og historiske krimier.

Bernhard Gunther er tilbage i Berlin efter en blodig tur til Østfronten og her kæmper han både med grusomhederne, han forlod østpå men også hverdagen i et mere og mere skræmmende Berlin. Gunther rodes ind i mordet på en hollandsk arbejder, og snart er Gestapo og tjekkiske terrorister involveret. Men hans gamle chef og nemesis, general Reinhard Heydrich, kalder ham til Prag, hvor han har brug for en livvagt og en personlig privatdetektiv. Da Gunther ankommer, befinder han sig hurtigt midt i et hensynsløst magtspil, og da en af Heydrichs adjudanter bliver myrdet under uforklarlige omstændigheder, får Gunther ansvaret for opklaringen. I denne klassiske mordgåde kan alle være den skyldige, og intet er hvad det ser ud til, men sagen får også personlige konsekvenser for Gunther.

Romanen holder seriens høje niveau og som krimi har den flere lighedspunkter med James Lee Burkes serie om detektiven Dave Robicheaux og Ian Rankins serie om John Rebus, der alle har samme type hårdkogte antihelt som hovedperson.

Bind otte i Berlin noir serien er fremragende, og forfatterens brug af den historiske baggrund som ramme til romanen fungerer perfekt og er med til at skabe et levende og troværdigt billede af Tyskland under 2. verdenskrig.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2012

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 1. okt. 2012

Nyligt hjemvendt fra Østfronten bliver Bernie Gunther viklet ind i en speget sag om spionage, terrorisme og et klassisk mord i et lukket rum. Handlingen i den fremragende Berlin Noir-serie udspiller s...


Berlingske tidende

d. 21. sep. 2013

af

af

Niels Lillelund

d. 21. sep. 2013


Weekendavisen

d. 28. sep. 2012

af

af

Arne Hardis

d. 28. sep. 2012