Bøger / skønlitteratur / roman

Mareridtet : krimi


Beskrivelse


Krimi. Familien Jantzens 8-årige datter bliver kidnappet. Kriminalkommissær Johannes Harding tilkaldes, og han opdager hurtigt at sporet peger mod den voldelige "Olsenbande". Da betalingen af løsesummen trækker ud, modtager forældrene en afhugget finger. Kan Johannes finde pigen i tide?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 30. okt. 2018

Velkomponeret historie om familien Jantzen der oplever deres livs mareridt da deres 8-årige datter kidnappes. For læsere af danske politiromaner sat i et genkendeligt miljø, uden alt for mange uhyggelige detaljer.

Forfatteren Helge Mino (f. 1927) var som 15-årig med til at stifte modstandsgruppen "Churchillklubben". I 2017 udgav han sine erindringer i Nogen måtte gøre noget, hvor han bl.a. fortæller om livet som modstandsmand. Nærværende udgivelse er hans skønlitterære debut og handler om familien Jantzen der oplever deres værste mareridt da deres 8-årige datter kidnappes. For at assistere med opklaringen tilkaldes kriminalkommissær Johannes Harding, og han opdager hurtigt at sporet peger mod den famøse "Olsenbande", hvis voldelige metoder er eskaleret voldsomt på det seneste. Da betalingen af løsesummen trækker ud, modtager forældrene en afhugget finger. Kan Johannes finde pigen i tide?.

Velkomponeret og lettilgængelig politiroman, med et godt spændingsflow. Historien skæmmes dog af et tørt og lidt gammeldags sprogbrug, og persontegningen indeholder en del klichéer.

Kvalitetsmæssigt placerer bogen sig i den bløde mellemgruppe blandt det store udbud af politiromaner der findes. Genren domineres af forfattere som fx Dennis Jürgensen, Jussi Adler-Olsen, og Jesper Stein.