Bøger / faglitteratur / erindringer

Nogen måtte gøre noget : en beretning om et liv levet i skyggen af Churchillklubben - Danmarks første organiserede modstandsgruppe


Beskrivelse


Helge Milos (f. 1927) beretning om sit liv, og hvordan det har været præget af hans engagement i Churchillklubben under 2. verdenskrig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. jan. 2018

I de første år af besættelsen var det så som så med den aktive modstand. En enkelt undtagelse var drengene fra Aalborg i Churchill-klubben. Helge Milo, der var klubbens yngste medlem, skriver om sit liv i en form, der henvender sig til ældre biografilæsere.

Helge Milo, f. 1927, er sidste overlevende fra Churchill-klubben. Han giver os her beretningen om sit liv. Efter krigen blev han skibsingeniør med ansættelse på flere store skibsværfter, og han endte som en af branchens første edb-eksperter, men måtte sent se sit livsværk gå konkurs. Vi følger både hans professionelle og hans private livs opgange og nedture, og bogen er et kig ind i livet under velstandsboomet i sidste halvdel af det 20. århundrede. Bogen er uden illustrationer, men afsluttes med korte biografier over de øvrige klubmedlemmers liv og karrierer efter løsladelsen.

Milo skriver ligefremt og ærligt, og han er en god, men også lidt tør fortæller. Der er styr på kompositionen, som ved sin ukunstlede tone virker ægte. Milo referer kun ganske kort Churchill-klubbens historie. Bogen er i højere grad et reflekteret tilbageblik på et langt livs sorger og glæder. Der er ikke mange af Milos jævnaldrende tilbage, men lidt yngre med en erindring om voksenliv i senhalvtredserne og fremefter, kan sagtens være med.

Bogen om Churchill-klubbenDrengene fra Sankt Petri er standardværket om klubben, men Drengene fra Sankt Petri bør huskes både som bog og filmBogen om Churchill-klubben er standardværket om klubben, men bør huskes både som bog og film.


Kristeligt dagblad

d. 11. juni 2018

af

af

Claus Grymer

d. 11. juni 2018