Bøger / skønlitteratur / fantasy

Marlysa. Bind 1 : Masken


Beskrivelse


Fantasy-tegneserie, hvor en baby-pige efterladt af et mystisk væsen bærer en maske for at skjule en frygtelig hemmelighed. Med rejsekammerater tager hun på færd i kamp mod mørke kræfter og på jagt efter sin egen oprindelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. okt. 2012

Fantasy-tegneserie, der kan bruges både på ungdomshylden, og i krybben med voksentegneserier, fra og med 12 år.

Jean-Pierre Danard slår svulstige organiske streger, og farvelægningen er indbydende varm, ledsaget af tekst og plot af Jean-Charles Gaudin, i den første del af en ny fantasy-tegneserie, i det man vel kan kalde en fransk/belgisk stil. I den lille landsby Tolden findes en efterladt baby-pige. Efterladt af et mystisk væsen. I sit ansigt bærer hun på så frygtelig en hemmelighed, at hendes adoptivforældre vælger at give hende maske på. Således vokser Marlysa op til at blive den nærmest legendariske "kvinden med masken". Marlysa drager som ofte set i genren med gode rejsekammerater ud på en farlig færd. Og hun befinder sig snart som dynamisk omdrejningspunkt i den kamp mellem det onde og det gode, der til stor fornøjelse for mange af os, altid finder sted i fantasy-genren. En færd som måske også afslører hemmeligheden om hendes egen oprindelse! Både stregen, farverne, handling og plot, fungerer fremragende. Det er en spændende fantasy-verden, der her præsenteres. Serien tæller internationalt nu 7 bind.

Stregen får mig til at tænke på Peter Madsens serie om Valhalla. Sammenlignelig er Léturgies serie om Ridder Goodwill eller Atalante af Crisse, og måske den lange serie af Jean van Hemme om Thorgal.

Fremragende fantasy-tegneserie, der vil trække læsere på de fleste biblioteker.