Bøger / faglitteratur

Med hjerte og hjerne : at være mor til et barn med særlige behov : om følelser, vilje og samarbejde


Beskrivelse


Forfatteren er mor til Sebastian på 15 år der har tilknytningsforstyrrelser, ADHD og autisme. Med udgangspunkt i sine egne erfaringer beskriver hun de følelser og udfordringer man står overfor som forælder til et barn med særlige behov. Bl.a. belyses samarbejdet med de mange forskellige fagpersoner i systemet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 3. juli 2013

Selvom bogen er skrevet af en mor til et barn med særlige behov, er den rettet til såvel andre forældre, fagperson og netværk.

Bogen går ind i mange aspekter af det at have ansvaret for et barn med særlige behov. Udtrykket er så præcist, som det kan være i dette tilfælde, fordi barnet her (Sebastian - nu 15 år, adopteret fra Bolivia) har 3 diagnoser: ADHD, asperger og tilknytningsforstyrrelse. Sebastians mor skriver bogen, som handler om Sebastians forløb, fra de modtog ham i familien og frem til i dag, hvor han er 15 år. Undervejs kommer hun ind på mange aspekter, hvoraf de vigtigste er de følelsesmæssige og samarbejdet med fagpersonerne. Flere af disse får mæle igennem interviews. Bogens grafiske udformning er flot med gode farvefotos, som underbygger især de følelsesmæssige sider af fremstillingen. Bagerst i bogen korte definitioner af ADHD og forskellige begreber indenfor autisme. Sprogligt er bogen nuanceret, men lidt tung og urytmisk. Det gør den dog ikke mindre relevant overfor de nævnte målgrupper.

Samme temaer fra en lidt anden vinkel Fra Miss Danmark til handicappet. Om at være forældre til et handicappet barn og/eller et barn med ADHD er der skrevet meget fx At leve med ADHD : da Rita flyttede ind.

Lidt sproglige skønhedsfejl ødelægger ikke indtrykket af en vellykket og helstøbt bog om at være forældre til et barn med særlige behov.


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 28 (2013)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 44, nr. 28 (2013)


Social udvikling

2013, nr. 4

af

2013, nr. 4