Bøger / faglitteratur / samtaler

Medhør : John F. Kennedys hemmelige optagelser fra det Hvide Hus


Beskrivelse


Præsident Kennedy (1917-1963) fik i 1962 i al hemmelighed installeret lytteudstyr i "det ovale værelse" efter den fejlslagne invasion i Svinebugten. Båndene er nu frigivet efter 50 år og indeholder direkte afskrift fra båndede telefonsamtaler og møder, som giver nye perspektiver bl.a. på Cuba-krisen, rumkapløbet og atomtruslen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2013

af

af

Per Månson

d. 19. feb. 2013

For alle med interesse for Kennedy-tiden, og bogen kan med sin karakter af kildesamling støtte mange opgaver fra mellemuddannelserne.

Præsident Kennedy fik i 1962 i al hemmelighed installeret lytteudstyr i "det ovale værelse". Man ved ikke hvorfor, men det var efter den fejlslagne invasion i Svinebugten, så det kunne både være for at kunne dokumentere fremtidige beslutninger og for at samle baggrundsmateriale til den selvbiografi, der nærmest var og er en pligt for amerikanske præsidenter - hvis de lever længe nok. Båndene er nu frigivet efter 50 år og historikeren Ted Widmer, der bl.a. har været taleskriver for Bill Clinton, har udvalgt og redigeret til denne bog, der er direkte afskrift fra båndede telefonsamtaler og møder. Det er meget interessant læsning, der giver nye perspektiver bl.a. på Cuba-krisen, rumkapløbet og atomtruslen. Det viser en præsident, der gik meget i detaljer, men også holdt på sit efter grundig rådslagning med bl.a. nogle af sine forgængere overfor en ofte tæt flanke af "høge". Bogen er illustreret af en række fotos fra de båndede møder og optryk af vigtige dokumenter og talepapirer.

Kennedys præsidentperiode er nok en af de mest velbeskrevne, men denne bog bringer alligevel nyt stof, der går helt ind i centrum af beslutningsprocesserne.

Et spændende indblik i både en præsidents hverdag under storpolitiske kriser og indsigt i fortrolige forhandlinger undervejs.


Berlingske tidende

d. 7. mar. 2013

af

af

Jesper Larsen

d. 7. mar. 2013


Weekendavisen

d. 25. apr. 2013

af

af

Claus Bundgaard Christensen

d. 25. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 27. juni 2013

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 27. juni 2013