Bøger / faglitteratur / vejledninger

Meditationens hemmeligheder : en praktisk guide til indre ro, bedre helbred og personlig tranformation


Beskrivelse


Præsentation af den nyeste viden om meditationens positive virkninger og introduktion til forskellige former for meditation fx visualisering, lydmeditation, sansemeditation, chakrameditation, mantrameditation og mindfulnessmeditation. For både øvede og nye meditationsudøvere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2013

af

af

Jette Landberg

d. 7. juni 2013

For de der vil gå lidt dybere ind i emnet meditation, idet der foruden den enkle åndedrætsmeditation er anvisning på en lang række andre, mere specielle meditationer. Bogen, der henvender sig til både begyndere og erfarne, er ingen hurtig gør det selv-vejledning. Den kræver lidt fordybelse, men er ikke svær at læse.

Davidji eller David Greenspan indvier læseren i en lang række meditationer. Efter indledende kapitler som bl.a. omtaler videnskabelige undersøgelser der påviser, at meditation virkelig gør noget for hjernen og forklarer, hvad meditation er, får vi en lang række anvisninger på forskellige meditationer. Bogens tredje del rammer en pæl gennem nogle gængse myter om meditation og svarer på en række spørgsmål. Et kapitel giver en meget jordnær anvisning på, hvordan man opbygger en daglig praksis. Forfatteren har arbejdet tæt sammen med Deepak Chopra og er ledende underviser på Chopra Centret.

Der er kommet rigtig mange bøger om mindfulness, der bygger på bevidst nærvær. Under meditation flyder bevidstheden snarere væk, så der er en forskel, selvom de to begreber ofte bruges i flæng. Meditation er berørt i flere bøger om stress og nærvær, men ikke så grundigt som her. Henning Davernes 12 minutter til succes er en af de nyere om meditation. Den er mere kortfattet og med sine 12 minutter måske også mere overskuelig at anvende.

Grundig bog om en lang række forskellige former for meditation, både for begynderen, der gerne vil lidt i dybden og for dem, der vil videre.