Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mellemøstlige køkkener på Nørrebro


Beskrivelse


Forfatteren har sammen med en gruppe mennesker på Nørrebro med mellemøstlig baggrund udvalgt opskrifter fra Marokko, Tunesien, Ægypten, Tyrkiet, Libanon, Palæstina, Jordan, Syrien, Irak og Iran.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2010

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 10. sep. 2010

Indbydende kogebog for alle der har lyst til at lave eksotisk mad. Ikke for nybegyndere da den kræver noget basisviden - fx om kogetider som ikke er angivet, og hvordan man frituresteger. Bogen kan formidles til dem der kan lide krydderier og har mod på at udvide horisonten. Kan også være relevant i temaudstilinger om indvandrere eller Mellemøsten.

Personer med mellemøstlig baggrund har været værter for en kogeskole på Nørrebro og undervist interesserede i madlavning fra deres oprindelseslande. I dette forløb er opskrifterne blevet gennemprøvet og nedskrevet og kogeskolen danner derfor baggrund for bogen som er støttet af Integrationsministeriet og Kirkens Korshær. Hanne Holm har skrevet en indledning om ideen og tilblivelsen. 10 køkkener er repræsenteret - fra Marokko til Iran. Meget indbydende med flotte billeder af alle retter. Interviews med kogekonerne, menuforslag, ingrediensliste, særlige køkkenredskaber og kort over Mellemøsten er også medtaget. Beskrivelsen af fremgangsmåde er meget kortfattet og opskrifterne virker derfor nemme at gå til, dog viser en afprøvning at det ikke er helt så enkelt som man skulle tro.

Fra 2010 findes Send flere krydderier! der også består af opskrifter fra Nørrebro-kogekoner, dog fra flere lande. Af ældre dato findes Perker-kogebogen, hvor mange af kokkene er kendte. Begge bøger lægger større vægt på interviews end denne.

Tiltalende men krævende kogebog der introducerer os for nydanskernes foretrukne retter. Anbefales.


Børsen

d. 17. nov. 2010

af

af

Ole Troelsø

d. 17. nov. 2010