Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mit pakistanske køkken


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2008

af

af

Camilla Sejerøe

d. 20. maj 2008

En dejlig kogebog til dem, der vil eksperimentere med deres kogekunst. Rushy Rashid fortæller veloplagt om sin barndom i Pakistan, om sin mormor og hendes kogekunst og om hvordan hun lærte at lave mad af sin mor. Opskrifterne er ikke lige nemme allesammen, og nogle ingredienser kræver at man finder en specialbutik.

Rushy Rashid er journalist og forfatter og har blandt andet skrevet bestselleren Et løft af sløret og selvbiografien Du lovede vi skulle hjem. Som i de bøger er her en positiv stemning omkring Pakistan og mange fine beskrivelser af hverdagen i den pakistanske familie. Bogen er fint lay-outet med appetitvækkende billeder og masser af pakistanske snirklerier.

For nylig udkom Vores indiske køkken : spis indisk på dansk af Divya Das og Manu Sareen, der minder lidt om denne titel. Der er i begge tilfælde tale om danske mediepersonligheder, der trækker deres kulinariske rødder frem, og enkelte retter i det pakistanske og det indiske køkken kan minde om hinanden. Det er længe siden vi har fået en god pakistansk kogebog! I disse globale tider er det på tide at se en kogebog fra de kanter.

En rigtig fin kogebog, som jeg glæder mig til at prøve flere retter fra. Det er anderledes, men netop derfor en udfordring - og det ser lækkert ud.