Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mere mærkeligt med Mynthe


Beskrivelse


Mynthe på 13 år er nu skilsmissebarn og skal begynde i en ny skole. Men bliver hun virkelig ven med den afvisende Yasmin, som hendes overnaturlige evner forudsiger?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2014

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 24. mar. 2014

Anden del af serien om den synske teenagepige Mynthe. Fotoforsiden er stadig smuk og dragende, og som bind 1 er det en bog,der kan læses af piger fra 11 år.

Historien om Mynthe og hendes liv fortsætter, men slutter ikke her. Forældrene er blevet skilt, og Mynthe må finde sig til rette med en weekend hist og pist hos far, som er i et nyt forhold, og en hverdag med en ny skole og en stresset mor. Den rutinerede forfatter jonglerer effektivt mellem Mynthes følelser og oplevelse af familiens sammenbrud, forsøget på at finde en ny plads i et skolehierarki, nye venner og valget mellem to fyre. Men hun har også stadig sine overnaturlige evner at arbejde med og efterforskningen af farmorens baggrund foruden truslen fra den ondskabsfulde Klement fra første del. Det er mange temaer på en gang, men læseren styres sikkert igennem af et godt sprog og en sympatisk hovedperson, som man identificerer sig med.

Paranormale bøger til unge er ingen mangelvare i disse år, men denne adskiller sig ved at foregå dels i Danmark og på et mere hverdagsagtigt plan i stil med Jacob Weinreichs serie Drømmeværelset.

Som første del en både let tilgængelig og vedkommende pigebog for den målgruppe, der gerne vil have en snert af noget okkult blandet sammen med den hverdag, de kan kende fra sig selv. Jeg er spændt på, hvordan forfatteren får enderne flettet sammen.