En rå og desperat roman om menneskesmugling, og hvordan man mister grebet om virkeligheden gennem forråelse. For dem, der vil se verdens grumme sider i øjnene og interesserer sig for menneskesindets afgrunde.
Gaza vokser op alene med sin far Ahad, der lever af at smugle flygtninge, især afghanere, fra den tyrkiske Ægæerkyst til det forjættede Vesten. Fra han er 9 år, lærer han at se flygtningene som leverancer og varer, der skal opbevares en tid og transporteres videre. Bagmændene er PKK, der her har en fin indtægtskilde. Alle snyder alle, intet er sort og hvidt. I mangel på intellektuelle udfordringer studerer Gaza de sammenstuvede flygtninge gennem et kamera og laver psykologiske eksperimenter med dem. En dag rammer katastrofen i form af en bilulykke, hvor det bogstaveligt regner med lig. Ahad dør, og Gaza bliver delvis vanvittig. Hakan Günday er en af Tyrkiets markante forfattere, og han har modtaget adskillige priser - for denne bog den store franske Prix Medicis Etranger.
En skarp, rå, voldsom og indimellem næsten satirisk skildring af menneskelig forråelse. Råheden overgår desværre selv den værste krimi. Ikke en bog, man glemmer lige med det samme.
I Fabio Gedas roman I havet er der krokodiller følger man en afghansk dreng, der flygter til Vesten. Her er synsvinklen hans, hvor vi i Gündays bog er på menneskesmuglerens side.