Bøger / faglitteratur til børn / roman

Messi


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om den professionelle fodboldspiller Lionel Andrés Messis (f. 1987) liv og karriere.

Indhold

Messi! Messi! Messi! ; Messi er god til - ; En gave og en drøm ; Fang loppen! ; Lille, hurtig og ærlig ; Nye og gamle fans ; Messi voksede ikke ; En god skole ; Det første mål ; Det bedste mål ; Masser af mål ; Messi på landsholdet ; Messi mod Ronaldo ; Uden for banen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. juli 2013

Messi og Biler er to letlæste fagbøger i forlagsserien Min første bog, som minder meget om forlagsserien Første fakta. Bøgerne kan anvendes til den første selvstændige læsning fra 7 år og opefter, hvor de vil være et hit blandt især drenge. I undervisningssammenhænge kan bøgerne anvendes i forbindelse med faglige læsekurser i indskolingen eller blandt læsesvage drenge i ældre klasser.

Over tolv sider fortælles der i disse to udgivelser om henholdsvis Messi og biler. Bøgerne har seks kapitler af to sider, som indeholder en grundtekst, billeder og faktabokse. Teksten er letlæst (let-tal 10-13) og billederne appellerer til målgruppen. Bøgerne lever op til kravene til en fagbog og det er muligt at finde elevopgaver til bøgerne via internettet. Så det er oplagt at anvende bøgerne til faglige læsekurser i indskolingen. Stikordsregistret giver velvalgte søgeord til internettet samt QR-koder, der kan lette søgningen.

Målgruppen vil også gerne læse titlerne Ronaldo, 2013 og Messi, 2012 i forlagsserien Første fakta samt andre letlæste bøger om biler og fodbold.

To letlæste fagbøger for de alleryngste, som især drenge vil være begejstrede for at læse. Biler og Messi er to gode emner, som kan fange de fleste drenges interesse. Også de drenge, som har svært ved at sidde stille og fordybe sig i en bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 27. aug. 2015

Lille fagbog om Messi i serien "Jeg læser. Sport" fra forlaget Turbine. Bogen beskriver i brudstykker Messis liv og succes frem til maj 2015. Bogen kan læses fra midten af 2. klasse - 8-10 år.

Bogen starter med Messis rolle i Champions League kampene i maj 2015. Dernæst fortælles der om, hvor god Messi er til fodbold. Endvidere kan man læse om Messis barndom, og hvorfor det netop blev FC Barcelona, han kom til som 13-årig. Til sidst er der sammenligninger mellem Messi og Ronaldo, og lidt om, hvad Messi gør for andre børn med vanskeligheder. Hvert opslag har fotos, der passer til teksten. Sproget er skrevet med korte helsætninger og har lix 16. Hvert opslag har en faktaboks, hvor svære ord eller handlinger er forklaret. Desuden er der QR-kode, hvor man kan sammenligne Messi og Maradona.

Det er en fin, letlæst fortælling om Messi, som nok skal blive læst af fodboldinteresserede (drenge).

Forfatterens egen MessiMessi er sammen med Gollanders noget lettere at gå til end denne. Der er ikke andre bøger om med samme sværhedsgradForfatterens egen er sammen med Gollanders noget lettere at gå til end denne. Der er ikke andre bøger om med samme sværhedsgrad.