Bøger / skønlitteratur / roman

Metropolis


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Berlin 1928. I en by, der stadig vånder sig under følgevirkningerne af den Store Krig, efterforsker Bernie Gunther nogle bestialske mord på prostituerede, hvor morderen skalperer ligene. Men snart begynder byens tiggere også at blive myrdet, og Bernie får nok at se til.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2019

af

af

Michael Olsen

d. 15. maj 2019

Ny bog i Berlin Noir-serien. For tidligere fans eller for læsere, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med Philip Kerrs spændende og levende fortalte krimier, der foregår i mellemkrigstidens Berlin.

Berlin er et dekadent og kaotisk sted i 1928, hvor den Store Krigs følgevirkninger stadig kan mærkes, og antisemitismen er ved at bryde ud i lys lue. Bernie Gunther bliver overflyttet fra sædelighedsafdelingen til kriminalpolitiet. Hans første store sag bliver opklaringen af nogle bestialske mord på prostituerede, og senere begynder en morder at dræbe byens tiggere. Gunther må navigere imellem nazister, sexede kvinder og farlige gangstere i forsøget på at opklare sagerne.

Det er en fornøjelse at læse "Metropolis", med den humoristiske og kyniske hovedperson Bernhard "Bernie" Gunther. Den anden hovedperson, Berlin, er beskrevet så godt, at man sagtens kan forestille sig at være til stede i dens dekadente og levende gader, selv om historien finder sted for mere end 90 år siden. Alligevel virker bogen vedkommende, og krimi-intrigen er spændende og ikke helt til at regne ud. "Metropolis" er udgivet efter Philip Kerrs død, og selvom det er 14. bind i serien, kan nye læsere sagtens begynde her, da bogens handling kronoligsk set er foregår før de 13 andre.

Volker Kutscher skriver også krimier, der foregår i mellemkrigstidens Berlin, begyndende med Den våde fisk.


litteratursiden.dk

d. 21. juni 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 21. juni 2020

Kerr var en blændende forfatter, og Metropolis holder hans høje standard. Hele serien er et billede på Tyskland fra 1920’ernes begyndende nazificering til efterkrigstidens europæiske blokpolitik. Vi e...